Muftija zenički uručio priznanje Ševal ef. Deliću prof. i dž.o. Šije, 09.03.2018.

  • rasid orlovic
  • 15.03.2018
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

U petak 9. marta 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom muftija je u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića i predsjednika IO Medžlisa  Zehrudina Kruške posjetio džemat Šije, gdje je klanjao džuma-namaz i održao hutbu.

Nakon što je čestitao džematlijama džemata Šije na aktivnostima koje ovaj džemat realizira, posebno na aktivnostima humanitarnog karaktera, muftija je u hutbi, između ostaloga, istakao: ''Hvala vam što činite dobro i što iskazujete solidarnost jedni prema drugima. Islam nije prazna forma, niti vjera praznog govora, već vjera istinskog odricanja i predanog rada za opće dobro, a sve u ime Allaha, dž. š., i postizanja Njegovog zadovoljstva.''

U okviru posjete džematu Šije muftija je imamu ovoga džemata Ševal ef. Deliću i džematskom odboru na čelu sa predsjednikom hadži Jusufom Rakmanom dodijelio priznanje za doprinos u afirmaciji i razvoju džemata Šije, posebno za humanitarne aktivnosti koje je realizirao ovaj džemat.

Džemat Šije je u proteklom periodu izgradio 6 kuća za socijalno-ugrožene džematlije, u saradnji sa džematima Šije Donje Polje i Šije Gornje Polje, Mjesnom zajednicom, UG ''Ponikva'' i privrednicima džemata Šije. Također, realizirano je i 15 akcija prikupljanja pomoći za liječenje, a sve u koordinaciji imama, predsjednika džematskog odbora i dr. Rifata Sejdinovića.