Tri aktivnosti u jednom danu , Potpisan ugovor o kupovini novog poslovnog prostora za proširenje kapaciteta vrtića PPU “Revda”, Hutba muftije zeničkog u Čarši-džamiji u Tešnju i uručenje ključeva nove kuće porodici Salkić. 08.12.2023.

  • rasid orlovic
  • 09.12.2023
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Potpisan ugovor o kupovini novog poslovnog prostora za proširenje kapaciteta vrtića PPU “Revda” – U okviru programa obilježavanja 10. decembra Dana grada Tešnja, u petak 08.12.2023. godine u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj prije džuma-namaza potpisan je ugovor o kupovini poslovnog prostora za potrebe proširenja smještajnog kapaciteta vrtića PPU “Revda” koji je izgrađen na parceli zvanoj “Jošik” označenoj kao k.č. br: 559/1 K.O. Jelah zemljoknjižni izvadaka broj 597 K.O.  Jelah površine 73,5 m/2 u ulici Vakufska u Jelahu.  

Ugovor su, u prisustvu notara Elvire Medarić,  potpisali ispred kupca Medžlisa IZ-e Tešanj predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj Zehrudin Kruško i Almir Hodžić ispred prodavca firme “HG” d.o.o. Tešanj.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad-ef. Omerbašić i direktorica PPU “Revda” Almira Đuherić. 

Hutba muftije zeničkog u Gazi Ferhad-begovoj džamiji - U okviru programa obilježavanja 10. decembra Dana grada Tešnja, u petak 08.12.2023. godine, a u povodu sjećanja na najznačajnijeg tešanjskog vakifa Gazi Ferhad-bega i dan utemeljenja njegove vakufname (10. decembra 1558. godine) hutbu u njegovoj (Čarši džamiji)  je održao I džumu-namaz klanjao muftija zenički hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

Uručenje ključeva novoizgrađene kuće porodici Salkić - Petak, 8.12.2023. godine; U okviru projekta Nevladinog humanitarnog udruženja “Oslonac” danas je u Tešnju izvršena primopredaja 86. novoizgrađene porodične kuće za porodicu Salkić. Primopredaji su prisustvovali porodica Salkić, članovi rukovodstva NHU “Oslonac” na čelu sa gosp. Edinom Mujčićem, “HS”-Sadmir Hadžikadunić, d.o.o. – izvođač radova, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj, predsjednik IO Medžlisa i džematski imam.

Ovoga puta primopredaji je prisustvovao i muftija Dizdarević, koji je i uručio ključeve novoizgrađenog objekta porodici te Općinski načelnik.

Islamska zajednica u BiH – Ured za društvenu brigu (5.000,00 KM) i Općina Tešanj (6.000,00 KM) su bili i najveći pojedinačni donatori na ovom objektu.

Porodica je izrazila zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova te zahvalnost svima koji su doprinijeli da se njihovo stambeno pitanje riješi.