Podijeljeni besplatni mektebski kompleti, 19.09.2020.

  • rasid orlovic
  • 27.09.2020
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od ove mektebske godine (2020/21) mektebska pouka se izvodi prema novom Pravilniku o mektebu i mektebskoj pouci, novom Nastavnom planu i programu i uz primjenu novih ilmihala.

Da bi olakšao početak mektebske pouke roditeljima i polaznicima Medzlis islamske zajednice Tešanj je realizirao projekat pod motom „Ilmihal kupi (uvakufi) i nagradu zasluži.“

Projekat je uspješno proveden u svim džematima na području medžlisa IZ-e Tešanj, stoga je glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić uputio pismo zahvale svim sudionicima u projektu koje su prenijeli lokalni mediji i muallimi na hutbama u petak, 25.09.2020.godine iz koga izdvajamo: (...) „Ovaj projekat je podržalo i u njemu učestvovalo 1055 učesnika, što pojedinaca što privrednih subjekata, sa ukupno uplaćenim sredstvima u iznosu od 38.950,00 KM.

Nabavljeno je 3.800 mektebskih kompleta koji su sadržavali:

ilmihal na kome su upisani podaci o vakifu - hajir sahibiji, notes-sveska, hemijska olovka i platnena vrećica, koji su podijeljeni svim polaznicima mektebske pouke na području Medžlisa IZ-e Tešanj 19. septembra 2020. u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata mekteba“.

Obzirom da su projektom premašene potrebe našeg Medzlisa na kolegiju Medžlisa je dogovereno da se distribucija mektebskih kompleta proširi na medzlise IZ-e Kotor Varoš i Prnjavor za sve polaznike mektebske pouke, kao i za polaznike mektebske pouke trećeg nivoa na području medžlisa  IZ-e Teslić.

Ovo je prilika da  iskažemo zahvalnost svima koji su se uključili i podržali ovaj projekat i utkali sebe i svoju porodicu u trajno dobro, kada je u pitanju znanje i odnos naspram znanja.
  Na ovaj način pronijeli ste lijep glas o sebi, svojoj porodici, svome dzematu te o Medžlisu IZ-e Tešanj.“