Prijem u čast Sinanović Abdulaha i Sinanović Ranie, 29.05.2024.

  • rasid orlovic
  • 29.05.2024
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Prijem u čast Sinanović Abdulaha i Sinanović Ranie učesnika 26. finalnog takmičenja polaznika mektepske pouke – danas su ( srijeda, 29.05.2024.) u prostorijama Medžlisa IZ-e Tešanj glavni imam mr. Fuad-ef. Omerbašić i predsjednik IO Zehrudin Kruško upriličili prijem u čast Sinanović Abdulaha i Sinanović Ranie polaznika mektepske pouke iz Šarenog mekteba koji su učestvovali na 26. finalnom takmičenja polaznika mektepske pouke u Sarajevu kao dva od četiri takmičara koji su predstavljali Muftijstvo zeničko. 

Na ovom takmičenju Abdullah je ubjedljivo osvojio 1. mjesto sa maksimalnim brojem bodova (60 bodova od 60 mogućih) u kategoriji kiraet III nivo, 

a Ranija osvojila  4. mjesto sa samo  0,15 bodova manje od trećeplasiranog takmičara u kategoriji Opće znanje II nivo.

Pored navedenih takmičara prijemu su prisustvovali i njihovi očevi Smajl (Abdulahov) i Ermin (Raniin) i njihovi muallimi: Amar-ef. Bedaković prof., hafiz mr. Nermin-ef. Ibrahimović, mr. Enver-ef. Kurtić i mr. Zejd-ef. Svraka.

Uz čestitke takmičarima, roditeljima i muallimima glavni imam je takmičarima uručio i prigodne nagrade, a predsjednik IO priznanje „Ponos Medžlisa“.